Червеният лук – природен антибиотик, който е ефективен срещу много болести

Червеният лук е мощен естествен антибиотик. Опитайте се да го ядете колкото можете повече, сега ще разберете защо. Дъвченето на няколко па ........ 2015-02-13T23:22:16+00:00 Здравни Статии

Червеният лук е мощен естествен антибиотик. Опитайте се да го ядете колкото можете повече, сега ще разберете защо.

 

1. Червеният лук защитава устната кухина от вирусите и бактериите. Дъвченето на няколко парченца за 3-8 минути дневно, ще направи средата в устната кухина напълно стерилна и така ще се предпазите от грипа.

 

2. Червеният лук регулира дейността на жлезите с вътрешна секреция – той стимулира функцията на щитовидната жлеза и панкреаса и помага за поддържане на хормоналния баланс в тялото.

 

3. Червеният лук е изключително ефективен при заболявания на дихателната система – той успокоява кашлицата, втечнява гъстия бронхиален секрет и помага при лечението на пресипналост, грип, болки в гърлото, пневмония, бронхит и астма.

 

4. Лукът помага при стомашно-чревни разстройства – лукът унищожава лошите бактерии в червата и възстановява нормалната чревна флора, намалява възпалението на лигавицата на стомаха и червата.

 

5. Червеният лук повишава апетита, стимулира и регулира храносмилането, премахва неприятните за всички нас, запек и подуване на корема.

 

6. Този дар от природата стимулира бъбреците и отделянето на урина. Червеният лук  помага при лечение на различни заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

 

7. Червеният лук ускорява отделянето на вода и токсини от организма и в тази връзка, помага при лечението на ревматоиден артрит и подагра.

 

 

Източник: www.care2.com; www.popsugar.com; www.nutrition-and-you.com
Източник снимка: www.pixabay.com