Черен бъз – най-мощното противовирусно средство срещу грип и настинка

Настинки и грип ни карат да отидем до най-близката аптека или лекар. Въпреки това, лекарствата само маскират симптомите, но никога не ... 2015-11-26T22:37:21+00:00 Здравни Статии

Настинки и грип ни карат да отидем до най-близката аптека или лекар. Въпреки това, лекарствата само маскират симптомите, но никога не елиминират вируса. Нашата имунна система е в състояние да направи това. Вирусите са малки инфекциозни агенти, които се възпроизвеждат вътре в тялото. Те водят до заболявания, ако имунната система не успее да ги унищожи.

 

Имунитетът се бори именно с вирусите и бактериите за да бъдете здрави. Хората обикновено не осъзнават, че тялото им е приемник на вируси, които не водят до заболявания, защото имунната система неутрализира вирусите, преди да се репликират и да причинят някакви симптоми.

Поддържането на силна имунна система е най-ефективният начин за избягване на заболявания, причинени от вируси или други инфекциозни агенти.

 

Бъзът е най-добрият вариант, когато имунната ви система не е в състояние да се справи с вирусите.

 

Българската народна медицина препоръчва употребата на цветовете, листата и плодовете, а също и на кората от корена и от стъблото на черния бъз. Чаят от цветовете се употребява като потогонно, диуретично и омекчително средство при простуда, хрема, пресипнал глас, ангина, кашлица, при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, при импотенция, воднянка, хемороиди, кожни изриви, подагра.

 

Цветовете се прилагат под формата на запарка: 2 чаени лъжички цветове се заливат с 1 чаша вряща вода; след 10 минути запарката се прецежда и се изпива на глътки; могат да се изпиват и две дози на ден.

 

От плодовете или листата се приготвя настойка:  ½ чаена лъжичка сухи плодове или ½ супена лъжица ситно нарязани листа се накисват вечер с  1 чаша вода; сутрин настойката се изпива затоплена.

 

Ако имунната система не успее, използвайте естествени средства за борба с вируси и един природен лек е особено ефективен в това. Можете да използвате различни естествени средства, храни и други методи, за да се засили имунната ви система, черният бъз е единият от най-добрите варианти.

 

Бъзът имат силни антиоксидантни свойства, и в народната медицина те са били използвани в продължение на векове. Хората използват бъз за лечение на настинки, грип, рани (когато се прилага локално), и той е ефективен дори при лечението на херпес симплекс вирус. Черният бъз притежава изразени противовъзпалителни, противовирусни и противоракови свойства.

 

 

Източник: www.naturalnews.com; foodfacts.mercola.com; www.naturalalternativeremedy.com
Източник снимка: www.pixabay.com