Чесън и мед за здрав черен дроб

Комбинацията от мед и чесън е отличен начин да подобрите здравословното състояние на черния дроб. Медът и чесънът са естествени антибиотици, които са 2016-06-10T12:35:20+00:00 Здравни Статии

Комбинацията от мед и чесън е отличен начин да подобрите здравословното състояние на черния дроб. Медът и чесънът са естествени антибиотици, които са с високо съдържание на антиоксиданти и витамини, и могат да регенерират засегнатите чернодробни клекти.

 

Невероятното съчетание на чесън и чист пчелен мед ще ви предостави невероятна комбинация, която ще очисти цялото ви тяло и ще укрепи имунната ви система.

 

Може да приемате по една супена лъжица от сместа, всяка сутрин. Ефект ще забележите след първата седмица.

 

Ползите от чистия пчелен мед за здравето на черния дроб

 

– Медът е богат на глюкоза, минерали, антиоксиданти и витамини.

 

– Едно от най-добрите свойства на меда е, че е естествен антибиотик, който се бори с възпалението. Това е благодарение на съдържащия се в него инхибин, вещество, което притежава антимикробни свойства

 

– Най-полезният мед за черния дроб се получава от цветовете на розмарина. Глюкозата от меда се абсорбира лесно и веднага се превръща в енергия. По този начин не се натоварва черния дроб.

 

– Медът е естествен детоксикиращ агент, който укрепва тъканите на черния дроб и стимулира регенерацията при хора, които страдат от затлъстяване на черния дроб.

 

Чесън – здравословни ползи за черния дроб

 

– Чесънът съдържа съединение, наречено алицин, който е мощен антиоксидант, антибиотик и фунгицид. Тези свойства правят чесънът отличен избор при проблеми с черния дроб. Много хора са свикнали да консумират само чесън. Сега опитайте тази проста и вкусна комбинация от чесън и мед.

 

– Да не забравяме, че чесънът е отличен избор за борбата с всички патогенни микроорганизми, които увреждат черния дроб, а също така помага за премахване на токсините, които понякога могат да се натрупат в чернодробните клетки.

 

Какво ти е необходимо?

 

1 стъклена бутилка или буркан
1 глава чесън
Достатъчно мед за запълване на буркана или бутилката

 

Начин на приготвяне:

 

1. Първото нещо, което трябва да направите е да обелите скилидките чесън. Нарежете ги на половина с остър нож. Това ще помогне на полезните вещества от чесъна да проникнат по-лесно в меда.

 

2. Сложете скилидките чесън в буркана и ги залейте с меда.

 

3. Разбъркайте добре, така че всички въздушни мехурчета да се премахнат.
Затворете съда плътно и нека седи в продължение на една седмица. След това, сместа ще бъде готова за консумация.

 

Приемайте по една супена лъжица на ден за подобряване на здравето на черния дроб.

 

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com