Шоколадови маски за лице…ммм как да не опиташ

Не само, че е много вкусен, но шоколадът също има много полезни свойства и дори може да помогне за подобряване на настроението! Но .... 2015-01-13T22:38:06+00:00 Здравни Статии

Не само, че е много вкусен, но шоколадът също има много полезни свойства и дори може да помогне за подобряване на настроението! Но малко хора знаят, че е възможно да се направят маски с шоколад, които имат  хидратиращ, лифтинг, подмладяващ и тонизиращ ефект върху лицето.

 

Регенерираща домашна маска за лице с шоколад.

 

Смесете 1 супена лъжица разтопен шоколад с 1 чаена лъжичка бадемово масло и 1 чаена лъжичка масло от шипка. Уверете се, че вашата маска е охладена и е готова за нанасяне. Добавете 1 капка етерично масло от роза, смесете всички съставки много добре и нанесете маската върху лицето си за 20 минути. Изплакнете с хладка вода. Маслата ще помогнат на клетките на кожата да се възстановят, а шоколадът ще хидратира и тонизира кожата ви.

 

Подмладяваща, хидратираща и успокояваща домашна маска за лице с шоколад.

 

Смесете 1 супена лъжица разтопено шоколад с 1 супена лъжица сметана и добавете 1 супена лъжица течен мед. Нанесете маската върху лицето и шията за около 15 минути и след това изплакнете с хладка вода. Ако все още кожата на лицето ви лепи, изчистете кожата си с тоник за лице.

 

Тонизираща шоколадова маска за лице.

 

Тази маска може да тонизира кожата ви много добре, тя хидратира и  подобрява еластичността. За целта трябва да се затоплят до 50 грама черен шоколад (с 70-90% съдържание на какао) на водна баня. За да се подготвят и другите съставки, ще ви трябва блендер. Оситнете една ябълка, банан, няколко ягоди и едно парче пъпеш в блендера,  след това вземете  2-3 супени лъжици от тази смес и я поставете в отделна купа. Добавете към сместа в купата 1 супена лъжица от разтопения шоколад.  Сега, нанесете маската върху лицето и шията и изчакайте около 20 минути преди да изплакнете лицето с хладка вода.

 

Хидратираща шоколадова маска за лице.

 

За да се подготви тази чудесна маск вземете 50 грама шоколад (с 70-90% съдържание на какао) и го затоплете на водна баня, докато стане течен. След това смесете 1 супена лъжица от шоколада с 1 супена лъжица зехтин (можете да използвате масло от сладък бадем или масло от гроздови семки) и 1 яйчен жълтък.  Разбъркайте много добре и нанесете маската по цялото лице и шията. Оставете маската в продължение на около 15 минути и след това изплакнете с хладка вода.

 

 

Източник: www.ulta.com; www.bubzbeauty.com; beauty.about.com
Източник снимка: Arvind Balaraman/freedigitalphotos.net