ШУМ В УШИТЕ (ТИНИТУС)

Това почти винаги е субективен шум от различна честота, чуван само от страдащия. Описван е и като пищене, бучене, щурци в ушите, пулсации, шум от вълни, бръмчене, звънене на телефон и дори музика.  Точната физиологична причина за шум в ушите е неизвестна. Тинитусът е обвързан с няколко фактора, които присъстват при началото или влошаването на симптомите, както и някои заболявания.

 

 

ШУМ В УШИТЕ (ТИНИТУС)Арника (Arnica montana) – щом започне шуменето, в ушите се капват по 2-3 капки тинктура от арника. Сушените цветчета се заливат с 70 процентен спирт (в съотношение 1:10). Престоява 14 дни и се прецежда, като дрогата се изстисква. Получената течност се филтрира до избистряне след 10 дни.

 

 

 

ШУМ В УШИТЕ (ТИНИТУС)Бадем (Amygdalus communis) –  памучено тампонче се потопява в бадемово масло и се слага в ухото. Прави се многократно до постигането на желания ефект.

 

 

 

 

 

ШУМ В УШИТЕ (ТИНИТУС)Царевица (Zea mays) – 1 супена лъжица царевично брашно се смесва добре с 1 чаша вода и се оставя да престои през нощта. На сутринта се разбърква и се изпива на гладно. Прави се в продължение на 3 седмици.