Ябълков оцет – изпитан домашен лек при артрит, високо кръвно и рак

Ябълковият оцет помага при артрит, когато се масажира върху кожата в комбинация с 2 белтъка и една четвърт чаша зехтин. Просто добавете ....... 2014-12-07T22:21:38+00:00 Здравни Статии

Ябълковият оцет помага при артрит, когато се масажира върху кожата в комбинация с 2 белтъка и една четвърт чаша зехтин. Просто добавете половин чаша ябълков оцет към смесените вече белтъци и зехтин и така получената смес масажирайте върху болните стави няколко пъти на ден.

 

Ябълковият оцет може също да помогне за предотвратяване развитието на рака. Най-добре е да се пият 2-3 супени лъжици, разтворени в пълна чаша с вода, един път дневно. Този вид оцет съдържа бета-каротин, както и фитохимикали, които защитават организма срещу образуването на рак.

 

Ябълковият оцет е известен и с това, че е ефективен в борбата с акнето. Направете разтвор от 2 супени лъжици оцет и 250 мл вода. Нанесете получения оцетен разтвор върху лицето с помощта на тампон, няколко пъти на ден.

 

Ако имате високо кръвно налягане, смесете ябълков оцет и мед в отношение 1:1 и след това получената смес разбъркайте в чаша вода. Пийте по една чаша на ден.

 

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.livestrong.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: Naito8/freedigitalphotos.net