Яжте нар за облекчаване на симптомите при инфекция на пикочните пътища

Инфекцията на пикочните пътища е бактериална инфекция, която при влошаване може да достигне пикочния мехур и да възникне въз ... 2014-09-19T00:23:03+00:00 Здравни Статии

Инфекцията на пикочните пътища е бактериална инфекция, която при влошаване може да достигне пикочния мехур и да възникне възпаление (цистит).

 

Най-характерните симптоми при инфекция на пикочните пътища са: болка, парене, повишена температура, а в някои случаи дори и кръв в урината. Това състояние често изисква медикаментозно лечение за предотвратяване на усложнения. Лекарите съветват в такива случаи да се пият много течности за да може по-лесно да се изхърлят бактериите, които причиняват инфекцията.

 

Една от възможностите е да пиете прясно изцеден сок от нар, той е изключително ефективен при овладяването на симптомите при инфекции на пикочните пътища.

 

Но защо нарът е толкова подходящ за такъв тип инфекции?

 

Нарът е ​​богат на витамин С и други антиоксиданти, които играят ключова роля в предотвратяването на бактериите да залепват по стените на пикочните пътища и пикочния мехур.  Витамин С укрепва имунната система и помага на организма да се бори ефективно срещу бактериите и да се възстановява по-бързо. Антиоксидантите, намиращи се в този плод помагат за по-лесното изхвърляне на токсините, които се задържат в тялото ни, като по този начин облекчават симптомите при инфекция на пикочните пътища.

 

Как да го консумираме?

 

Яжте всеки ден, по една малка купичка нар, вечерно време, за да облекчите симптомите на инфекцията. За още по-добър ефект, може да си правите и сок, който може да пиете всеки ден.

 

 

Източник: www.freecopyrightcontent.com; www.medicinenet.com; www.foodmatters.tv;
Източник снимка: www.pixabay.com