6 здравословни ползи на ябълковия оцет

Ябълковият оцет е един от най-популярните естествени лекове за различни здравословни проблеми. Той се използва за лечение на заболя ... 2014-10-29T21:24:34+00:00 Здравни Статии

Ябълковият оцет е един от най-популярните естествени лекове за различни здравословни проблеми. Той се използва за лечение на заболявания като киселини, лошо храносмилане, артрит, камъни в бъбреците, бактериални и гъбични инфекции. Той също е чудесно средство за загуба на излишните килограми. Може да се ползва за лечение на кожни проблеми като акне, гъбична инфекция, слънчево изгаряне, старчески петна и т.н.

 

– Изгаряне на излишните килограми – когато се приема ежедневно, той може да ви помогне да се отървете от някое излишно килце, тъй като стимулира метаболизма на тялото. Една супена лъжица ябълков оцет съдържа само три калории. Смесете 1-2 супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода всяка сутрин и я изпийте за да се постигне намаляване на теглото.

 

– Ябълковият оцет е ефективен при синузит – той помага за отпушване на носа, причинено от инфекция на синусите. Оцетът има способността да втечнява секретите в  синусите. Пийте разреден оцет с вода, за да отворите блокираните синуси.

 

– Оцетът помага при камъни в бъбреците – ябълковият оцет помага за разтваряне на камъните. Той ппречиства тялото и премахва камъните. Освен алкализиращия ефект на оцета върху кръвта и урина, той намалява образуването на камъни. Смесете 2 супени лъжици в една чаша вода. Ако искате да предотвратите образуването на камъни в бъбреците пийте получения разтвор 1-2 пъти седмично.

 

– Облекчава възпаленото гърло и кашлицата – ябълковият оцет успокоява раздразнената и възпалена лигавица и намалява образуването на храчки. Смесете една чаена лъжичка оцет и мед в чаша топла вода и добавете малко натрошен джинджифил към него. Направете гаргара с получената смес, за да облекчите  болките в гърлото.

 

– Този вид оцет е изключително ефективен при намаляване на нивата на кръвната захар, особено при хора с диабет тип 2. Той подобрява инсулиновата чувствителност и намалява нивото на кръвната глюкоза. Оцетът подобрява храносмилането и ускорява метаболизма, което помага на тялото да поддържа нормални нива на кръвната захар. В една чаша вода добавете 3 чаени лъжички оцет и пийте три пъти на ден след хранене.

 

– Намалява кръвното налягане – оцетът понижава кръвното налягане чрез увеличаване на количеството на определни вещества, които водят до разширяване на кръвоносните съдове. Той също инхибира действието на ензими, които причиняват свиване на кръвоносните съдове, което води до високо кръвно налягане. Смесете 2-5 супени лъжици оцет с чаша вода и пийте веднъж дневно.

 

 

Източник: www.mindbodygreen.com; www.eatingbirdfood.com; www.homeremediesweb.com
Източник снимка: www.pixabay.com