10 ефективни начина за лечение на нощното изпотяване

Събуждали ли сте се някога изпотен, по средата на нощта? Нощното изпотяване може да бъде много неприятно състояние и обикновено се разглежда ..... 2015-03-02T22:28:13+00:00 Здравни Статии

Събуждали ли сте се някога изпотен, по средата на нощта? Нощното изпотяване може да бъде много неприятно състояние и обикновено се разглежда като симптом на менопаузата. Събуждайки се по средата на нощта, облян в пот, не е едно най-приятните неща, нали?

 

И така, какво трябва да направим, за да предотвратим нощното изпотяване? Опитайте тези изключителни домашни лекове, за да се преборите с изпотяването.

 

1. Разклонена цимицифуга – тази популярна билка е била използвана като средство против нощно изпотяване от векове. Билката е сродна с лютичето и помага за облекчаване на горещите вълни и нощното изпотяване. Въпреки това, трябва да сте внимателни при използването на разклонената цимицифуга, ако имате заболявания като рак на гърдата, или при бременни.

 

2. Женшенженшенът е популярно природно лекарство против главоболие, стрес и слаба имунна система. Той се използва за облекчаване симптомите на менопаузата като нощното изпотяване. Все пак, не прекалявайте много с него, тъй като може да понижи производството на естроген в тялото при жените. Женшенът също може да има странични ефекти като гадене, безсъние и дори диария.

 

3. Ленено семе – това е друг популярен лек за горещи вълни и нощно изпотяване. Лененото семе е богато на омега-3 мастни киселини и диетични фибри. За да се облекчат горещите вълни и нощното изпотяване, добавете малко ленено семе към вашата диета. Лененото семе може да го добавите към напитки, храни и дори сутрешната си купа със зърнена закуска.

 

4. Витамин Е – друг ефективен лек, е приемът на витамин Е. Той е лесно достъпен, тъй като се съдържа в растителните масла и ядките. Редовната употреба на този витамин може да помогне за намаляване на честотата и тежестта на нощното изпотяване. Не забравяйте да се консултирате с Вашият лекар, преди да добавите витамин E във диетата си, тъй като може да има нежелани реакции, когато се приема с други лекарства. Витамин Е стимулира намаляването на горещите вълни и нощното изпотяване с 35-40%

 

5. Намалете кофеина – също като никотина, кофеинът стимулира горещите вълни и нощното изпотяване. Една чаша кафе на ден е позволена, но повече от това не е препоръчително.

 

6. Масло от вечерна иглика – това масло е изключително богат източник на омега-3 мастни киселини, които помагат в борбата с нощното изпотяване и за това много жени консумират масло от иглика, под формата на капсули.

 

7. Олекотени дрехи – това е най-лесното справяне с нощното изпотяване. Носенето на тесни и дебели дрехи, може да предизвика горещи вълни и нощно изпотяване. За това, важно е да носите по-леки дрехи, за да избегнете това състояние.

 

8. Баня с марна вода -това е още един ефективен начин за облекчаване на нощното изпотяване. Вземете вана с марна вода за около 20 минути, за да предотвратите повторната поява на изпотяване.

 

9. Упражнения – въпреки че ролята на упражненията в менопаузата изглежда спорна, аеробиката и йогата са полезни за организма. Много проучвания стигат до извода, че физическите упражнения могат да контролират и предотвратят нощното изпотяване.

 

10. Откажете цигарите – доказано е, че никотинът е основната причина за горещите вълни и нощното изпотяване. Ако сте пушач, шансовете да страдате от тези нежелани последици, са много по-големи от на човек, който никога не е докосвал цигара. Сами си правете изводите.

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.wholeliving.com;
Източник снимка: www.pixabay.com