10 признака, с които тялото ни казва, че сме болни

Човешкото тяло е една невероятна машина, за която трябва да се грижим редовно. Именно поради тази причина е важно да слушате това .... 2016-10-19T21:49:38+00:00 Здравни Статии

Човешкото тяло е една невероятна машина, за която трябва да се грижим редовно. Именно поради тази причина е важно да слушате това, което тялото ни се опитва да ни каже. Много често разбираме, че сме болни, когато е прекалено късно, затова сега ще ви покажем как да разпознаваме, че нещо не е наред със здравето ни.

 

1.Очи – бялото на очите винаги трябва да бъде с бял цвят. Освен студ или липса на сън, тази част на тялото може да ни сигнализира за някои опасни промени в организмани.

 

– пожълтяването може да бъде признак на жълтеница, жлъчни проблеми или проблеми с черния дроб

– зачервяването е сигнал за някои вирусни заболявания, високо кръвно налягане или конюнктивит

 

2. Подуване на шията – ако забележите подуване и увеличаване на размера на шията, незабавно посетете лекар. То може да е признак, че имате проблеми с щитовидната жлеза.

 

3. Сива коса, преди 40 години – посивяването и побеляването на косата е естествено явление, което често зависи от генетиката. Но ако имате повече от 50% сива коса в 30-те, и нямате други такива случаи в семейството, то това може да е признак на диабет.

 

4. Напукани устни – в резултат на високата температура и вятъра, могат да се появят пукнатини по устните. Въпреки това, пукнатини по устните често може да са признак на липса на цинк и витамин Б. Също така, ако напукани устни са често явление при вас, това може да е признак за наличието на гъбички.

10 признака, с които тялото ни казва, че сме болни

5. Бенките – повечето бенки по тялото са безвредни и доброкачествени, но някои може да бъдат доста опасни, особено тези, причинени в резултат на излагане на слънцето.

 

6. Студени крака – съдови заболявания се проявяват най-напред в крайниците, тъй като те са най-далече от сърцето.

 

Синдромът на Рейно е автоимунно заболяване, което предизвиква спазъм на кръвоносните съдове в някои части на тялото, като пръстите на ръцете и краката, носа и ушите, и те са студени и бледи на вид.

 

7. Червените длани – червени или горящи длани могат да бъдат причина за дерматит, екзема или алергична реакция към лекарства, метали, храни или напитки. Освен това, тази промяна може да бъде знак за чернодробно заболяване.

 

8. Червени бузи – въпреки че внезапната промяна на цвета на лицето при жени между 30 и 55-годишна възраст може да бъде причинена от хормонални промени, температурата или горчиви храни, червените бузи, могат да бъдат знак за наличието на розацея – хронично кожно заболяване, което засяга повече жените, и чиято причина все още е неизвестна.

 

9. Промени в ноктите – ноктите могат да разкрият много неща за здравословното състояние на тялото ни. Причините за тези промени могат да бъдат различни.

 

10. Окапване на космите на веждите – внезапната загуба на веждите може да е знак за проблеми с щитовидната жлеза, хипотиреоидизъм – намалена работа на щитовидната жлеза. Също така, тези промени може да са последвани от загуба на коса.

 

 

Източник:www.wikihow.com; www.wholeliving.com
Източник снимка: www.pixabay.com