112 не издържаха на жегите в сряда

Точно 112 сигнала са получени на тел. 112 за припаднали и вдигнали кръвно в жегата в цялата страна в сряда, съобщиха от спешния теле.. 2014-08-14T07:34:01+00:00 Здравни Новини

Водоноски пръскат в големите градове.

 

Точно 112 сигнала са получени на тел. 112 за припаднали и вдигнали кръвно в жегата в цялата страна в сряда, съобщиха от спешния телефон. От всички сигнали 51 са за колабирали от високите температури, 44 са получили хипертонични кризи, а 17 са се оплакали от високо кръвно налягане.

 

В София колабиралите са най-много – 8, а в Бургас – трима. При нужда незабавно позвънете на спешния телефон 112. Обаждането се приема от оператор, безплатно е, а телефонът се избира без код, съветват от там.

 

Заради високите температури от Столичната община започна оросяване на улици и булеварди в София. Водоноските ще пръскат всеки ден до петък. В много градове в страната раздаваха безплатно вода на хората в жегите.

 

Община Варна осигурява 6 пункта за раздаване на безплатна вода в жегите. Те ще работят и утре. На всеки от тях ще има и медицинско лице, към което желаещите могат да се обръщат за измерване на кръвното или съвет за справяне с жегата. По нареждане на кмета Иван Портних се мият и пръскат с вода основните улици и булеварди.

 

 

Източник: www.vsekiden.com
Източник снимка: Just2shutter/freedigitalphotos.net