3 начина чрез, които суроватъчният протеин може да ви помогне да отслабнете!

Суроватъчният протеин е изключително важен, когато става въпрос за изграждането на мускулна маса, но знаете ли, че той също може да ви помогне да отслабнете? 2016-08-15T11:27:21+00:00 Здравни Статии

Суроватъчният протеин е изключително важен, когато става въпрос за изграждането на мускулна маса, но знаете ли, че той също може да ви помогне да отслабнете? Разберете как суроватката може да ви помогне да победите глада и да постигнете желаното тегло.

 

Вероятно знаете, че суроватъчният протеин трябва да бъде вашият първи избор на протеин, когато се опитвате да изградите мускули, но може би не знаете, че той всъщност трябва да ви бъде първият избор, когато търсите хранителна добавка, с помощта на която искате да отслабнете! Бързо усвояващите се протеини притежават мощен апетитопотискащ ефект.

 

Суроватъчният протеин доказано, повлиява хормоните на глада в червата, центъра на апетита в мозъка, и има благотворен ефект върху нивата на кръвната захар (което има положителен ефект върху апетита).
Нека погледнем по-отблизо причините, които правят суроватъчния протеин толкова подходящо средство за отслабване.

 

1. Увеличава нивото на потискащите апетита хормони – суроватъчния протеин се състои от няколко биоактивни съединения, или малки молекули, които оказват ефект върху тялото ни. Гликомакро протеин (GMP) е този, който може да играе важна роля в потискането на апетита. GMP доказано увеличава секрецията на холецистокинин в червата (CCK). CCK играе основна роля в изпращането на сигнали, че сме заситени към мозъка, което може да ви помогне да не прекалявате с количеството на приетата храна.

 

2. Суроватъчният протеин съдържа вещества, които изпращат сигнали до мозъка, че сме заредени с ‘’гориво’’ (енергия) – суроватъчния протеин съдържа повече левцин (важна амино киселина с разклонена верига), отколкото всеки друг източник на протеин. Левцинът може да има пряко въздействие върху апетита, като участва в изпращането на сигнали, че сме заредени с енергия до мозъка.

 

3. Суроватката стабилизира кръвната захар – гладът е едно следствие от ниските нива на кръвната захар. След хранене, особено след консумацията на въглехидрати (особено прости въглехидрати), нивата на кръвната захар скачат; обаче, скоро след това, нивата на инсулина се повишават, за да регулират нивата на кръвната захар в рамките на нормалните граници. Едно бързо повишаване на кръвната захар и последващото повишаване на инсулина води до бързо понижаване на кръвната захар и оттам рязко усещане отново на глад.

 

Суроватъчният протеин не води до рязко увеличаване на кръвната захар, което от своя страна ще ни предпази от бързо връщане на усещането за глад.

 

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com