3 природни лека при възпалени синуси (синузит)

Синузитът е възпаление на околоносните синуси. Причините за това възпаление могат да бъдат различни, но най-често се дължи на алергия ....... 2014-12-09T23:22:10+00:00 Здравни Статии

Синузитът е  възпаление на околоносните синуси. Причините за това възпаление могат да бъдат различни, но най-често се дължи на алергия, инфекции, автоимунни проблеми, бактериални, гъбични или вирусни инфекции.

 

Синузитът често се лекува с антибиотици, които могат да увредят здравето, ако се приемат често и бактериалните причинители на синузита да развият резистентност към тях. Има билки, зеленчуци и плодове, които могат да ни помогнат да се справим със синузита, а също и да сведем до минимум риска от появата на това заболяване.

 

Портокал: той е отличен източник на витамин С, който помага при запушен нос и синузит. Инхалацията на портокаловия аромат също помага за прочистването на синусите.

 

Ежедневната консумация на портокали значително намалява риска от възпаление на синусите.

 

Чесън:  алицинът е  съставка, която се намира в чесъна и  е отговорна за неговата силна и характерна миризма. Алицинът притежава мощно антибиотично действие и поради това е много ефективен при лечение на възпаление на синусите.

 

Чесънът притежава изразени антибактериални и противогъбични свойства и могат ефективно да облекчат възпалението, причинено от различни бактериални и гъбични инфекции.

 

Коприва: това растение е с дългогодишна традиция в медицината. Копривата облекчава симптомите на възпалените синуси, дразненете на очите и сърбеж в носа.

 

Тази билка прави чудеса, ако се приема като чай или тинктура, защото  стимулира имунната система, която ефективно може да се бори със синузита.

 

 

Източник: www.livestrong.com; www.wikihow.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: stockimages/freedigitalphotos.net