3-дневна диета за прочистване на лимфната система

Лимфната система работи като транспортна и оточна система. Тя пречиства организма от токсините, премахва отпадните продукти и .... 2015-07-05T23:03:31+00:00 Здравни Статии

Лимфната система работи като транспортна и оточна система. Тя пречиства организма от токсините, премахва отпадните продукти и отвежда вредни вещества, като бактерии, алергени, тежки метали, плесени, гъбички, химикали и трансмазнини, извън тялото ни. Тя подкрепя всички системи в организма и е от съществено значение за вашия имунитет. Ако вашата лимфна система не работи добре, това ще компрометира имунната реакция на тялото ви. Задръстването на лимфната система води до висок холестерол и рак.

 

Основните причини за задръстване на лимфната система:

 

Стрес – той причинява химически хаус в организма и се смята, че той стой зад 80% от всички хронични заболявания, включително и претоварването на лимфната система. Стресът се среща под много форми: физически, емоционален, умствен.

 

Хроничнен храносмилателен дисбаланс – голяма част от лимфата се намира около червата. Ако чревните власинки (нишковидни образования, които покриват повърхността на тънките черва) не са в топ форма, това се отразява на потока на лимфата и пречи на лимфната система да се грижи за имунната ни система.

 

Недостиг на йод – той играе важна роля при защитата на организма от токсините, които ни заобикалят. Ако не е предоставен в достатъчни количества, това може да предизвика запушване на лимфните съдове.

 

Какви са признаците при задръстване на лимфната система?

 

– Подуване на малките стави (можете да забележите втвърдяване на ставите)
– Чувствате се уморени
– Сутришна болезненост и скованост на ставите
– Подуване
– Суха и сърбяща кожата
– Психично претоварване
– Студени ръце и крака

 

Сега ще ви представим кратка и лесна диета, която ще ви помогнем да прочистите лимфната система

 

ДЕН 1

 

Набавете си следните зеленчуци: тиквички, целиназелен лук (лук), магданоз, ряпа, зеле, зелени чушки, спанак, маруля, броколиморкови. Тези зеленчуци подпомагат прочистването на лимфната система, защото съдържат много антиоксиданти, които блокират вредното въздействие на свободните радикали.

 

Измийте зеленчуците. Не ги режете, използвайте ги цели. Сложете зеленчуците в голяма тенджера с няколко литра филтрирана вода на слаб огън в продължение на 2 часа. Нека зеленчуците да къкрят под похлупак за запазване на витамините и минералите. Отстранете от огъня и изчакайте течността да се охлади.
Отстранете течността от зеленчуците. Зеленчуковия бульон, който сте получили ще ви помогне да прочистете лимфната система. Запазете самите зеленчуци за 3-ти ден на прочистването.

 

През първия ден, пийте по три водни чаши зеленчуков бульон два пъти на ден – преди обяд и вечеря.

 

ДЕН 2:

 

Пийте по три водни чаши от зеленчуковия бульон преди закуска, обед и вечеря

 

ДЕН 3:

 

Пийте по три водни чаши от зеленчуковия бульон преди закуска, обяд и вечеря. Консумирайте сварените зеленчуци от първия ден с всяко едно от храненията ви.

 

Докато правите прочистването:

 

Избягвайте рафинираните и преработени храни и напитки. Не яжте бял хляб, бисквити, зърнени храни, тестени изделия, както и храни с добавена захар.

 

Избягва хранителни алергени, които се намират в млечните продукти, пшеницата, царевицата, соята, консервантите и добавките.

 

Избягвайте транс-мазнините, които се срещат в маргарина, пържените храни и заведенията за бързо хранене.

 

Ограничете консумацията на кафе, алкохол, цигари и газирани напитки.

 

Яжте много зеленчуци като броколи, зеле, карфиол и кресон.

 

Пийте 6-8 чаши  чиста вода дневно.

 

 

Източник: www.healthyandnaturalworld.com; www.livestrong.com; blogs.naturalnews.com
Източник снимка: Praisaeng/www.freedigitalphotos.net