Ползи за здравето от ябълчената киселина

Увеличава енергия - енергията е това, от което всички ние се нуждаем за да живеем. Ако енергията ви свършва много бързо през деня ... 2015-10-01T12:04:34+00:00 Здравни Статии

Притеснени ли сте за здравето на вашите мускули и метаболизъм? Търсите ли естествена съставка, която да ви осигури крепко здраве? Тук ще разгледаме ползите от ябълчената киселина. Нейните ползи са много и най-важното – няма почти никакви странични ефекти!

 

Какво е ябълчена киселина?

 

Ябълчената киселина е естествена субстанция, която се намира най-вече в плодовете и зеленчуците. Често тя се свързва с плодове като ябълки и е известна с превръщането на въглехидратите в енергия. Това е от полза при лечение на здравословни състояния като фибромиалгия и синдром на хроничната умора . Ако искате по-гладка и мека кожа, тази киселина ще ви помогне.

 

Ето и предимствата от ябълчената киселина:

 

1. Помага за поддържането на отлична орална хигиена – тя стимулира производството на слюнка и намалява нивата на токсични бактерии в устата. Често ябълчената киселина се съдържа в някои води за уста и пасти за зъби.

 

2. Красива кожа – Красивата и здрава кожа в дългосрочен план е другата полза, която може да ви донесе ябълчената киселина. Когато се прилага директно, тя ексфолира кожата, като я омекотява и намалява признаците на стареене. Тя също може да премахне бръчките. Плюс това, може да стимулира производството на колаген и да премахне всички следи от акне.

 

3. Намалява болката – ябълчената киселина е също известна с това, че действа обезболяващо. Тези резултати обаче идват в дългосрочен план. Счита се, че 48 часа са достатъчни, за да намалите болката в тялото си.

 

4. Увеличава енергия – енергията е това, от което всички ние се нуждаем за да живеем. Ако енергията ви свършва много бързо през деня, или се чувствате сънливи много често, въпреки че сте се наспали добре, то проблема не е в тялото ви, а в храната, която сте яли. Във вашата диета липсва ябълчена киселина. Хубавото на ябълчената киселина е, че тя значително повишава нивата на енергия, като превръща мазнините, белтъчините и въглехидратите в енергия.

 

Колко трябва да приемате, за да получите добри резултати?

 

Според повечето научни изследвания, нормалната доза ябълчена киселина е от 1200 до 1800 милиграма на ден. Ние обаче ще ви препоръчаме да вземате по 280 милиграма дневно

 

Някои експерти казват, че приемът на магнезий заедно с ябълчената киселина, дава още по-добри резултати.

 

 

 

Източник: www.healthline.com; www.webmd.com; www.thehealthierlife.co.uk
Източник снимка: www.pixabay.com