4 суперхрани, които трябва да присъстват в ежедневната ви диета

Всички сме чували мисълта, че ние сме това, което ядем. Ако ежедневната ни диета е съставена от храни, които не са полезни за нас, ние . 2015-01-04T09:37:06+00:00 Здравни Статии

Всички сме чували мисълта, че ние сме това, което ядем. Ако ежедневната ни диета е съставена от храни, които не са полезни за нас, ние няма да бъдем здрави. Всеки трябва да се стреми ежедневно да консумира суперхрани, които ще ни помогнат да бъдем здрави и да се чувстваме добре в кожата си.

 

Горски плодове (боровинки, малини, къпини и др.). Те съдържат фибри, които повечето от нас не приемат в достатъчни количества. Фибрите помагат да се справим с излишните килограми, стимулират чревната перисталтика. Малините съдържат най-много фибри от всички горски плодове. В една чаша малини се съдържат 8 гр фибри.

 

– Яйца. Те са източник на качествен протеин. Той ще ни помогне да се чувстваме сити за по-дълго време. Те също така съдържат лутеин и зеаксантин, които ще помогнат да се намали риска от развитието на макулна дегенерация.

 

– Портокали. Портокалите са пълни с витамин C. С тях можете да си осигурите препоръчителния дневен прием на витамин С. Те също са с високо съдържание на фибри и фолиева киселина, които стимулират кожата да произвежда така необходимия за нея колаген.

 

БроколиБроколите ни предпазват от появата на ракови заболявания – те съдържат глюкорафанин, който играе важна роля в детоксикацията на организма, неутрализирането на канцерогените и други токсини и изхвърлянето им от организма ни. Антиоксидантите, които се съдържат в него също помагат за неутрализирането на свободните радикали и токсините. Броколите съдържат в себе си: витамин С, зеаксантин, лутеин, бета-каротин и др.

 

Добавянето на няколко от тези суперхрани в диетата наистина може да подобри здравето ви. Експериментирайте с тях и не се страхувайте да опитате нещо ново.Възможностите са безкрайни.

 

 

Източник: www.livestrong.com; www.wikihow.com; www.en.wikipedia.org
Източник снимка: www.pixabay.com