5 билки със страхотни лечебни свойства

Има много билки, които могат да бъдат засадени в градината, с които може да се лекувате. Някои от тях са често срещани и познати билки, които се ..... 2014-12-30T19:58:35+00:00 Здравни Статии

Има много билки, които могат да бъдат засадени в градината, с които може да се лекувате.  Някои от тях са често срещани и познати билки, които се използват ежедневно. Други не са чак толкова често използвани, въпреки че имат редица лечебни свойства.

 

Ето кои са те:

 

Босилекът е естествено противовъзпалително средство. Тази билка притежава полезни антисептични свойства и може да бъде използвана при различни заболявания като изгаряния, гадене, газове и други.

 

– Вратигата е член на слънчогледовото семейство. Името на тази билка от латински означава намаляваща температурата. Вратигата може да се използва като лечебно средство за намаляване на главоболието, треската и артрита.

 

– Тази, на всички позната билка е прекрасна за освежаване на дъха. Мнозина не осъзнават, че магданозът също може да се вари като чай. Това ще помогне на хората, които имат нужда от желязо в диетата. Чаят от магданоз помага при борбата с умората, както и за предотвратяване на газове в стомаха.

 

– Маточина – тя е известна със способността си за намаляване на тревожността, както и премахване на стреса. Маточината се е използвала преди Средновековието, за лечение на рани, както и ухапвания от насекоми.

 

– Мащерката се използва като лечебна билка при кашлица, газове и затруднено храносмилане. Мащерката е идеален вариант за борба с гъбичните инфекции, а също така помага за лечение на рани.

 

 

Източник: www.bodyandsoul.com; www.huffingtonpost.com; www.fitnessmagazine.com
Източник снимка: www.pixabay.com