5 мощни антибиотика, които не изискват рецепта

Този факт е изключително притеснителен тъй като честата употреба на антибиотиците за щяло и нещяло може да доведе до повишена 2018-01-04T21:19:56+00:00 Здравни Статии

За съжаление, антибиотиците се предписват все по-често и по-често.

 

Този факт е изключително притеснителен тъй като честата употреба на антибиотиците за щяло и нещяло може да доведе до:

 

– повишена резистентност на бактериите към антибиотиците и оттам до неефективно лечение

 

– нарушения в работата на храносмилателната система. Антибиотиците унищожават както “лошите” така и “добрите” бактерии.

 

За наше щастие, природата ни предлага няколко мощни и напълно безопасни за здравето ни антибиотици, които могат да ни излекуват.

 

1. Ехинацея – от стотици години е използвана за лечение на широк спектър от инфекции. Традиционно ехинацеята се използва за лечение на открити рани, дифтерия, отравяне на кръвта и други бактериални инфекции.

 

Ехинацеята притежава мощно имуностимулиращо действие и се използва най-често за лечение на грип и простудни заболявания. Също така е ефективна срещу бактерията Staphylococcus Aureus.

 

2. Масло от риган – то унищожава патогенните бактерии без да убива полезните такива. Маслото от риган притежава и антивирусно и противогъбично действие, което го прави мощна три в едно комбинация, която спокойно може да си съперничи с фармацевтичните антибактериални продукти.

 

Ключовата антимикробна съставка в маслото е карвакрола.

 

3. Колоидно сребро – използва се от векове като ефективно антибактериално средство. Интересното при него е, че унищожава бързо микробните агенти без да уврежда организма ни.

 

Среброто е ефективно срещу бактерии, които вече са резистентни към антибиотиците.

5 мощни антибиотика, които не изискват рецепта

 

 

4. Чесън – той притежава мощно антибактериално, противогъбично и противовирусно действие, което го прави изключително ефективно и комплексно средство в борбата срещу патогенните бактерии.

 

Освен това чесънът действа и като антиоксидант и неутрализира вредните ефекти на свободните радикали.Съставката, която прави чесънът толкова ефективно антибактериално средство е алицинът.

 

5. Мед – той съдържа вещества, които стимулират имунната ни система и са ефективни срещу бактериите. Друго страхотно предимство на медът е, че бактериите не могат да развият резистентност към антибактериалните му съставки.

 

 

Източник: www.newsusa.com; www.copyrightfreecontent.com; www.foodmatters.tv
Източник снимка: ariesa66/pixabay.com