5 признака, които ни показват, че трябва да приемаме пробиотици

Всеки един от нас е приемал антибиотици. Антибиотиците унищожават полезните чревни бактерии в нас. Налице е голям шанс да страдате от 2015-12-01T22:28:47+00:00 Здравни Статии

Всеки един от нас е приемал антибиотици.  Антибиотиците унищожават полезните чревни бактерии в нас. Налице е голям шанс да страдате от чревен дисбаланс ако не възстановите чревната флора веднага, дори след 7 години след приема на антибиотици.

 

Симптоми, които могат да ви насочат, че страдате от нарушения в бактериалната чревна флора:

 

1. Кожни проблеми
2. Безсъние
3. Лошо настроение
4. Твърде много глад за сладко и други видове нездравословни храни
5. Диария, запек, газове, подуване на корема или спазми след хранене

 

Здравословни ползи на пробиотиците:

 

1. Те поддържат баланса на чревната флора
2. Подобряват усвояването на хранителните вещества
3. Помагат на тялото да усвоява повече минерали, мазнини, витамини и аминокиселини от храната, която консумираме.
4. Пробиотиците допринасят за правилното функциониране на имунната система.
5. Те са необходими за производството на витамин К, фолиева киселина, други витамини, както и някои  мастни киселини.

 

Ето основните признака, които ни показват, че имаме нужда от пробиотици:

 

1. Храносмилателни смущения – много е важно да се храним здравословно. Трябва да се премахнат трудно смилаемите храни от менюто. Те включват: преработени храни, пакетирани храни, пържени храни, млечни продукти, захар, глутен и соя.

 

Пробиотиците ще ви помогнат да внесете равновесие в чревната флора.

 

Съвет: Джинджифилът може да бъде чудесно средство за спарвяне с всякакъв вид хранисмилателни смущения. Той може да бъде чудесно допълнение към вашата храна или можете да направите чай с него.

 

2. Кожни проблеми – вътрешното състояние на нашето тяло има пряко влияние върху външното състояние на тялото ни. Обривите, розацеята, екземата, акнето и други подобни проблеми са пример за това. Трябва да се помисли за използването на средства подпомагащи храносмилането, в случай, че състоянието на кожата не се повлиява от приема на пробиотици. Ябълковият оцет е един добър пример за средство подпомагащо храносмилането. Тя стимулира производството на киселина и ензими в стомаха.

 

Алое Вера и Л-глутамин са другите агенти, които могат да предпазят лигавицата на червата.

 

3. Слаба имунна система – нашата имунна система може да бъде подпомогната от полезните бактерии да различава, бактериите и вирусите, които са чужди за тялото ни и тези агенти, които са част от нашето тяло. Това прави пробиотиците най-добрата защита срещу инфекции. Балансираната чревна флора намалява риска от различни заболявания.

 

4. Усещане за унилост и лошо настроение – здравето на храносмилателната система е тясно свързано със здравето на мозъка. Предаването на нервните импулси е тясно свързано със състоянието на чревната флора.

 

5. Наличието на гъбички – те могат да се появяват поради различни причини. При наличието на гъбички се наблюдава  глад за сладко и въглехидрати, подуване на корема, кожни проблеми, лошо настроение, газове или проблеми със съня.

 

За да се справите с гъбичките трябва да премахнете главните виновници, с които се хранят гъбичките, те включват рафинирана захар, сладки въглехидрати, естествени захари, алкохол и кофеин. И другият етап от справянето с гъбичките е да приемате пробиотици за да възстановите бактериалната чревна флора.

 

 

Източник: thechalkboardmag.com; www.webmd.com; fearlesseating.net
Източник снимка: www.pixabay.com