7 признака, които ни показват, че в тялото ни са се натрупали токсини

Натрупването на токсини и отпадни продукти в тялото ни, веднага оказва своето отражение върху качеството ни на живот, но в забързаното ни ..... 2021-01-31T22:12:59+00:00 Здравни Статии

Натрупването на токсини и отпадни продукти в тялото ни, веднага оказва своето влияние върху качеството ни на живот, но в забързаното ни ежедневие може да не забележим тънките намеци на тялото ни, че нещо не е както трябва.

 

 

Ето най-характерните признаци, за които трябва да бъдем бдителни:

 

 

1. Лош дъх – това е един от най-показателните признаци, който трябва да ви подскаже, че тялото ви се нуждае от детоксикация. Ако имате лош дъх и не можете да се отървете от него въпреки честото миене на зъбите, това означава, че черният дроб не функционира добре и в тялото ни се натрупват излишни токсини.

 

 

2. Болки в мускулите и ставите – мускулите и ставите също могат да бъдат засегнати от токсините. Ако чувствате редовно болки, това би могло да бъде още един знак, че имате твърде много токсини в тялото си.

 

 

3. Промени в настроението – промените в настроението са още един признак, че трябва да изчистите тялото си от токсините. Ако се чувствате неспокойни, загрижени, обърнете внимание на храната, която приемате, защото тя може да бъде причина за натрупването на отпадни продукти в тялото ви.

 

 

4. Запек – той може да бъде причинен от наличието на токсини в тялото ви и освен това самият запек прави нещата още по-лоши, тъй като не позволява на тялото ви да се освободи от натрупаните токсини. Запекът може да причини умора и главоболие.

 

 

5.Свръхчувствителност към различни аромати – забелязали сте, че обонянието ви е станало по-чувствително към ароматите около вас. Чувствителността на обонянието към различни химикали и вредни вещества показват, че тялото ви е задръстено с токсини и се понижава неговия праг на търпимост.

 

 

6. Постоянно увеличаване на теглото ви – ако се чудите защо, въпреки ходенето на фитнес и изтощителните физически упражнения, не можете да отслабнете, това означава че натрупаните токсини в тялото ви причиняват хормонален дисбаланс, който пречи за ефективното отслабване.

 

 

7. Безсъние – сънят е много важен за вашето тяло, защото тогава то се възстановява и неутрализира натрупаните през деня токсини, но ако се събуждате всяка нощ и то по едно и също време горе-долу, това означава, че тялото ви не може да се справи с натрупаните токсини и това оказва отрицателен ефект върху качеството на съня.

Източник: www.healthy-holistic-living.com; wellandgood.com; nourishholisticnutrition.com
Източник снимка: www.pixabay.com