7 природни начина за справяне с високата температура

И в тази връзка не е желателно да се опитваме да понижим температурата, защото по този начин лишаваме организма от един от защитните му 2015-07-17T12:48:02+00:00 Здравни Статии

Повишаването на телесната температура, когато сте болни е защитен механизъм, чрез който тялото ни се справя с бактериите и вирусите.

 

И в тази връзка не е желателно да се опитваме да понижим температурата, защото по този начин лишаваме организма от един от защитните му механизми. Въпреки това, когато температурата е много висока, трябва да направим необходимото за да я понижим, тъй като тя може да бъде опасна, особено при малки деца, и да доведе до различни увреждания.

 

Благодарение на природната медицина, можем да се справим с високата температура по много начини, ето и някои от тях:

 

1. Нарежете един голям картоф на филийки и го накиснете в оцет в продължение на десетина минути. След това поставете резените върху челото и поставете кърпа отгоре. Температурата трябва да започне да спада след около 20 минути.

 

2. Поставете няколко кръгчета лимон върху стъпалата и обуите намокрени с вода чорапи и върху тях сложете по-дебели чорапи (вълнени).

 

3. Накиснете две платняни кърпички в купичка с яйчени белтъци, след това ги поставете на ходилата и сложете чорапи.

 

4. Счукайте 2-3 скилдки чесън и ги смесете с 2 супени лъжици зехтин, загрейте получената смес и намажете с нея стъпалата, след това ги увийте с домакинско фолио.

 

5. При висока температура, накиснете около 25-30 стафиди в половин чаша вода, намачкайте хубаво стафидите както са във водата за да се получи хомогенна смес. След това добавете сокът от половин лимон. Така получената смес пийте 2 пъти на ден.

 

6. Накиснете кърпа в оцет и наложете на челото. От време на време навлажнявайте кърпата с оцет и пак поставяйте върху челото.

 

7. Направете си чай от бял равнец – тази билка предизвиква обилно изпотяване и е отличен помощник при висока температура. Сварете една супена лъжица от билката, след това охладете. Трябва да изпиете 1-2 чаши за деня докато започнете да се изпотявате.

 

 

 

 

Източник:www.huffingtonpost.com; www.copyrightfreecontent.com; www.howstuffworks.com
Източник снимка: www.pixabay.com