7 страхотни здравословни ползи на рициновите семена (рициново масло)

Ако търсите облекчение от болките причинени от ревматизъм? Или искате да имате, перфектната кожа? Семената от рицин са най ..................... 2015-01-11T00:12:36+00:00 Здравни Статии

Ако търсите облекчение от болките причинени от ревматизъм? Или искате да имате, перфектната кожа? Семената от рицин са най-добрият избор.

 

1. Семената са полезни в борбата с ревматизма – те са богати на олеинова киселина, рицинова киселина, линолова киселина и различни видове мастни киселини. Всички тези три киселини са изключително полезни при лечение на подагра и ревматизъм.

 

Маслото, извлечено от тези семена бързо прониква в кожата и можете да получите незабавно облекчение при прилагането му. Рициновото масло може да се смеси с други билки и етерични масла с лечебни свойства за усилване на ефекта и подобряване на резултата. Редовното прилагане е много важно за постигането на дълготрайни резултати. Прилагайте 2 пъти дневно.

 

2. Рициновите семена стимулират образуването на кърма рициновото масло стимулира млечната секреция. То улеснява потока на млякото и увеличава количеството му. Мастните киселини, намиращи се в рициновото масло гарантират отделянето на достатъчно количество мляко при кърмачките.

 

Трябва да се използва рициново масло, което е било извлечено чрез студено пресоване на рициновите семена и то в много малки количества, защото в противен случай, приемането му може да се отрази неблагоприятно на кърмачето.

 

3. Рициновите семена служат като овлажняващ агент – Рициновото масло действа като силен овлажнител. Тъй като то съдържа мастни киселини, то лесно прониква в кожата, което моментално води до облекчение при напукана и суха кожа. Можете да го използвате като овлажняващ агент върху лицето за при дехидратирана кожа.

 

Нанесете няколко капки масло върху лицето си всяка вечер и го оставете да действа през нощта, за да се събудите на сутринта с обновена и еластична кожа.

 

4. Рициновото масло лекува рани и натъртвания – направете лапа (компрес) от рициновото масло, и поставете върху засегнатото място. Дори и дълбоки рани и натъртвания могат да бъдат лекувани ефективно. За по-добри и по-бързи резултати, прилагайте лапата най-малко два пъти на ден. Увийте мястото с найлон за да се избегне оцветяването на дрехите или чаршафите.

 

5. Рициновото масло е ефективно при запек – проучванията показват, че рициновото масло работи като отлично слабително средство при запек. За да се гарантира правилното изхождане на сутринта, вземете една чаена лъжичка рициново масло преди лягане.

 

Можете да го вземете заедно със сок от червена боровинка, портокалов сок, сок от джинджифил, тъй като маслото има горчив вкус. Не трябва да приемате повече от 3 дни поради опастност от разстройство.

 

6. Рициновото масло облекчава менструалните болки – много жени страдат от болки в корема и спазми по време на менструацията или пък имат проблеми със закъсняването или липсата на такава. Това е често явление сред момичета в тийнейджърска възраст или жени преди менопаузата. Рицинова киселина облекчава болката и спазмите.

 

7. Рициновото масло е ефективно при проблемна кожа – прилагането на рициниво масло е подходящо при проблемна кожа, която се бори с последиците на слънчевото изгаряне, сухотата, акнето и стриите.

 

Рициновото масло се използва в различни кремове против стрии, които се прилагат по време на бременност или при рязка промяна на телесното тегло. Установено е, че маслото е ефективно при лечение на различни кожни инфекции, гъбички и брадавици.

 

Потопете памуче в рициновото масло и нанесете върху засегнатата област. Оставете да подейства в продължение на един час, и след това измийте с хладка вода. Прилагайте два пъти дневно, веднъж сутрин и веднъж преди лягане за по-бързи резултати.

 

 

Източник: castoroil.org; https://www.organicfacts.net; www.thehealthsite.com
Източник снимка: www.pixabay.com