• ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ С ВОДОРАСЛИ – 60 капсули

Каква е ролята на храносмилателните ензими? Те смилат макрокомпонените на храната - мазнини, белтъци и въглехидрати до най-простите им структурни единици - мастни киселини и глицерол, аминокиселини, захари.

Малкия размер на молекулите на горезиброените мономери им позволява да навлязат през мембраните на клетките в храносмилателната система и да се включат в кръвния поток. Без ензими, разграждането на макромолекулите - белтъци, мазнини и въглехидрати не е възможно, при така ниската температура от 37 градуса Целзий. С храната в тялото навлизат различни вещества. За тяхното усвояване са необходими няколко вида храносмилателни ензими.

Протеазата разгражда протеините, амилазата - скорбялата, липазата - мазнините, а лактазата - млечната захар. Част от ензимите  се синтезират в организма, при което се изразходват собствените му химични и енергийни ресурси. Друга част се набавя от някои храни – пресните сурови плодове и зеленчуци, накиснатите и покълнали ядки и семена, ферментиралите храни, пчелния мед, суровото мляко и пр.
 Готвените храни не могат да служат за тази цел - ензимите се разрушават от топлината.

Храносмилателните ензими на Аквасорс: Подпомагат храносмилането в началната предсмилателна фаза. Приемат се непосредствено преди хранене. Осигуряват достатъчни количества от обичайните храносмилателни ензими, необходими за усвояване на различните групи храни, а именно: протеаза – за белтъците, амилаза – за въглехидратите, липаза – за мазнините и лактаза – за млечните продукти.

Препоръчват се при:

- хора с нарушено, нередовно и небалансирано хранене и при консумиране на предимно преработени храни;


- наличие на оплаквания от страна на храносмилателната система – чувство на умора след хранене, тежест, подуване, стомашни и чревни

- болки, запек, диария, газове;

- деца със забавен растеж и развитие, които не усвояват пълноценно храната;

- възрастни хора, при които са намалени броят и активността на ензимите;

- често боледуващи от банални инфекции или хронично болни хора;

- ензимните добавки са задължителен елемент на всяка очистителна програма.Човешкият организъм разполага с ограничени възможности за производство на ензими. Колкото повече енергия отива за синтезиране на храносмилателни ензими, толкова по-малко остава за останалите нужди на организма.

При хранене с готвени храни ензимните наличности постепенно се изчерпват. Затова деца, чието меню е бедно на ензими, макар отначало да се развиват добре, когато станат възрастни страдат от запек, болести на кръвта, язви, артрит и др. Много болести на старостта изцяло или отчасти се обясняват с ензимно изчерпване. Небалансираното хранене също води до преразход на ензими.

Всеки нормален здрав човек, който се храни с готвена храна, има нужда от допълнително приемане на храносмилателни ензими. Не бива да се притесняваме, от това че ще "привикнем" или "ще се изнежим" – просто това е един сигурен естествен начин да повишим енергията си и да се съхраним по-дълго време млади и здрави – без странични действия.

Особено големи са нуждите ни от ензими през зимата, когато по традиция у нас се ядат повече готвени и консервирани храни, а пресните зеленчуци и плодове не достигат. Ако по коледните и новогодишни празници, както и всеки път, когато ни предстои по-обилно хапване, преди ядене си вземем и няколко капсули ензими, ще се почувстваме толкова добре, че сигурно ще решим да ги ползваме за цял живот...
 
Указания за употреба: Взема се по 1 капсула преди хранене.

Опаковка: 60 броя капсули
Производител: AQUASOURCE, Великобритания

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ С ВОДОРАСЛИ – 60 капсули

  • Код на продукта: Храносмилателни ензими с водорасли
  • Наличност: Наличност
  • 59.00лв