• АЦИДОФИЛУС И ВОДОРАСЛИ – 50 капсули

За разлика от повечето производители на пробиотици, АкваСорс комбинира Ацидофилус със синьо-зеленото водорасло АФА. Така пробиотиците Ацидофилус и Бифидус остават живи и активни, което ги прави изключително добре усвоими от организма при консумация.

Швейцарски учени са открили, че ако се употребява пробиотици продължително време, може да се намали значително вероятността да се заболее от диабет.

Доказано е че Ацидофилус има свойството да изкарва желязото от болестотворните бактерии и да го доставя на организма. Това го прави много полезен при анемия.
 
Лактобацилус Ацидофилус е бактерия, която е приятел на човешкия организъм. Съдържа се в някои ферментирали млечни продукти и хранителни добавки. Когато се приема в достатъчни количества, тя се заселва в храносмилателната и пикочно-половата система и подобрява екологията на червата.

Не допуска развитието на болестотворни микроби, като пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и произвежда бактерицидни вещества (водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.); произвежда ензими, в това число галактаза, която е необходима за усвояването на млечната захар – така може да се помогне на хора с непоносимост към мляко и особено на кърмачета; предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбични инфекции; намалява образуването на канцерогени в червата и не позволява развитие на вредни бактерии там; намалява диарията след подлагане на радиация или химиотерапия; намалява нивото на вредния холестерол.

Симптоми, които могат да ви насочат, че страдате от нарушения в бактериалната чревна флора:
 
1. Кожни проблеми
2. Безсъние
3. Лошо настроение
4. Твърде много глад за сладко и други видове нездравословни храни
5. Диария, запек, газове, подуване на корема или спазми след хранене
 
Здравословни ползи на пробиотиците:
 
Те поддържат баланса на чревната флора
2. Подобряват усвояването на хранителните вещества
3. Помагат на тялото да усвоява повече минерали, мазнини, витамини и аминокиселини от храната, която консумираме.
4. Пробиотиците допринасят за правилното функциониране на имунната система.
5. Те са необходими за производството на витамин К, фолиева киселина, други витамини, както и някои  мастни киселини.

Ето основните признака, които ни показват, че имаме нужда от пробиотици:
 
1. Храносмилателни смущения – много е важно да се храним здравословно. Трябва да се премахнат трудно смилаемите храни от менюто. Те включват: преработени храни, пакетирани храни, пържени храни, млечни продукти, захар, глутен и соя.
 
Пробиотиците ще ви помогнат да внесете равновесие в чревната флора.
 
Съвет: Джинджифилът може да бъде чудесно средство за спарвяне с всякакъв вид хранисмилателни смущения. Той може да бъде чудесно допълнение към вашата храна или можете да направите чай с него.
 
2. Кожни проблеми – вътрешното състояние на нашето тяло има пряко влияние върху външното състояние на тялото ни. Обривите, розацеята, екземата, акнето и други подобни проблеми са пример за това. Трябва да се помисли за използването на средства подпомагащи храносмилането, в случай, че състоянието на кожата не се повлиява от приема на пробиотици. Ябълковият оцет е един добър пример за средство подпомагащо храносмилането. Тя стимулира производството на киселина и ензими в стомаха.
 
Алое Вера и Л-глутамин са другите агенти, които могат да предпазят лигавицата на червата.
 
3. Слаба имунна система – нашата имунна система може да бъде подпомогната от полезните бактерии да различава, бактериите и вирусите, които са чужди за тялото ни и тези агенти, които са част от нашето тяло. Това прави пробиотиците най-добрата защита срещу инфекции. Балансираната чревна флора намалява риска от различни заболявания.
 
4. Усещане за унилост и лошо настроение – здравето на храносмилателната система е тясно свързано със здравето на мозъка. Предаването на нервните импулси е тясно свързано със състоянието на чревната флора.
 
5. Наличието на гъбички – те могат да се появяват поради различни причини. При наличието на гъбички се наблюдава  глад за сладко и въглехидрати, подуване на корема, кожни проблеми, лошо настроение, газове или проблеми със съня.
 
За да се справите с гъбичките трябва да премахнете главните виновници, с които се хранят гъбичките, те включват рафинирана захар, сладки въглехидрати, естествени захари, алкохол и кофеин. И другият етап от справянето с гъбичките е да приемате пробиотици за да възстановите бактериалната чревна флора.
 
Указания за употреба: Вземайте 2 капсули сутрин, 40 минути преди ядене.

При бебета: Една капсула се дели на 2 или 3 и се дава с кърма. Може да се дава и с някаква друга храна.
 
Съдържание

В 1 капсула Ацидофилус се съдържа:
  • Лактобацилус ацидофилус - 110 мг
  • Водорасли АФА - 100 мг
  • Обвивка на капсулата е от чист желатин - 100 мг
 
Пийте, колкото се може повече изворна или пречистена вода - стремете се към 2 литра дневно. Достатъчното количество вода е важно за здравето и правилното изхвърляне на токсини от тялото.

Опаковка: 50 броя капсули.
Производител: AQUASOURCE, Великобритания.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

АЦИДОФИЛУС И ВОДОРАСЛИ – 50 капсули

  • Код на продукта: Ацидофилус и водорасли
  • Наличност: Наличност
  • 43.00лв


Свързани продукти

АКВАСОРС ВОДОРАСЛИ 300 мг - 60 капсули

АКВАСОРС ВОДОРАСЛИ 300 мг - 60 капсули

Диворастящото Кламатско водорасло AFA е най-полезната от "зелените храни". То се усвоява отлично от човешкия организъм и е пълноценен есте..

53.00лв

АКВАСОРС ВОДОРАСЛИ 300 мг - 120 капсули

АКВАСОРС ВОДОРАСЛИ 300 мг - 120 капсули

Диворастящото Кламатско водорасло AFA е най-полезната от "зелените храни". То се усвоява отлично от човешкия организъм и е пълноценен есте..

102.50лв