Няколко съвета как да бъдем здрави през есента

Това може да включва разкази за минали или настоящи преживявания, писане на книга или лична история, четене на помощни материали ...... 2015-09-07T10:23:44+00:00 Здравни Статии

1.Упражненията са от ключово значение, както сега така и във всеки сезон. Тъй като времето захладнява, загрявката преди упражнения е още по-важна. Йога и други движения за гъвкавост са полезни за подържането на младостта. Тези занимания са жизненоважни, за да бъдете в по-добра форма, тонизирани, силни, с по-добра имунна система и кръвообращение. Жизненото тяло се разболява по-рядко.

 

 

2. Бъдете отворени към творческите идеи. Те могат да ви помогнат в изпълнението на вашата цел и да ви дадът тласък напред в живота. Така ще получите допълнителна мотивация и енергия за един по-вълнуващ живот. Това може да включва разкази за минали или настоящи преживявания, писане на книга или лична история, четене на помощни материали и прилагането им за подобряването на живота ви или просто започнете ново упражнение. С други думи започнете нещо, с което може да се занимавате през по-студените и мрачни месеци на зимата.

 

 

3. Изясняването и укрепването на хранителните ви навици е важен акцент в момента. Есента е сезонът на реколтите и е богат на различни храни – ябълки и орехи, слънчогледови семки, тиква, зеле, чушки, домати, както и много зърнени култури. Научете нови рецепти и се насладете на добра храна. Много от нас имат нужда от повече протеини и тонизиращи храни за по-студените месеци. Това ще подържа тялото и кръвоснабдяването ви в добра форма.

 

 

4. Взаимоотношенията са важни за всички нас. Това е добър момент да се задълбочите и да изясните вашите любовни и семейни връзки. Така ще откриете повече за собствените си нужди и тези на другите хора, близки до вас, както и да се научите да се вслушате в тях (както в нуждите, така и в хората).

 

Също така, научете се да бъдете сами и да слушате вашият вътрешен глас и истина. Някои хора се фокусират върху техните взаимоотношения с компютри и телевизори, коли или друга електроника. Нима това успокоява ума ви? Пробвайте да избягате от всякакъв страничен шум и ще бъде по-спокойни.

 

 

5.Подгответе се за студения сезон. В китайската медицина, есенният сезон се фокусира върху белите дробове и дебелото черво. Прекалено зачестеното дишане може да доведе до задръствания и токсичност, както и запек и запушването на носа и синусите. Това води до инфекции на горните дихателни пътища. Прочистването им ще ви помогне да се чувствате по-добре. За да изчистите синусите вдишайте билкова пара, за целта може да използвате мента, розмарин, лайка, лимон и други билки.

 

 

6. Детоксикация е думата за септември. Прочистете се с детоксикираща диета или избягвайте захарта, пшеницата и млечните продукти в продължение на няколко седмици, това често помага да се чувствате по-добре, по-леки и по-млади и с повече енергия. Посещавайте сауна или използвайте парата като средство да се потите, за да изчистите токсините. Редовното изпотяване е важно за здравето и дълголетието.

 

 

7. Хранителните добавки често са полезни по това време на годината. Приемането на ехинацея сега е полезно, както и китайската билка астрагал. Ежедневните дози витамин C и витамин E, заедно със селен и цинк също помага на имунната система и изчиства тялото ви от някои токсини. Женшенът е доста добър за изграждане на сила и издръжливост. Корен от репей е полезен за кожата.

 

 

8. В случай на настинка или грип започнете да приемате повече витамин C, витамин А или използвайте пресен чесън натопен в мед и го дъвчете. Това е естествен антибиотик и защитник на иммуната ви система. Екстракт от маслинови листа също е добро антивирусно средство. Разбира се, пиите много вода, билкови чайове и топла супа.

 

 

 

Източник: www.mindbodygreen.com; www.active.com; www.imdb.com
Източник снимка: www.pixabay.com