ВИТАМИНИ С КАЛЦИЙ

Както вероятно знаете, калцият е абсолютно задължителен минерал, който помага за изграждането и развитието на здрави зъби, кости, мускули, и много повече 2016-08-16T11:36:42+00:00 Здравни Статии

Както вероятно знаете, калцият е абсолютно задължителен минерал, който помага за изграждането и развитието на здрави зъби, кости, мускули, и много повече. Калцият играе съществена роля в секрецията на редица хормони и ензими, които са от жизненоважно значение за функцията на тялото.

 

Като такъв, е важно да го приемате в достатъчни количества. Калцият може да се набави с храната или с помощта на различни хранителни добавки. Различни изследвания многократно са доказали връзката между недостига на калций и развитието на остеопорозата.

 

ВИТАМИНИ С КАЛЦИЙ

 

12 витаминa с калций

 

Витаминно-минерален комплекс за поддържане на общия тонус на организма и работоспособността. Продуктът съдържа адекватни денонощни дози на основните 12 витамини и витаминоподобни вещества, необходими на организма. Съставът е  обогатен с калциев карбонат, който да послужи като допълнение на Вашия рацион и да помогне за отстраняването на калциевия дефицит в организма.

 

Състав:

 

Ингредиент Маса % от препоръчителната дневна доза
Калций 329,4 мг. 32,9
Витамин А 1,22 мг. 135,6
Витамин Д3  424,4 ME 106,1
Витамин E 17,3 мг 115,3
Витамин K1 63,2 мкг 52,7
Витамин B1  1,28 мг 85,3
Витамин B2 1,34 мг 74,4
Витамин B6 2,2 мг 110
Витамин B12 3,39 мкг 113
Витамин C 106,2 мг 118
Никотинамид 13,1 мг 65,5
Фолиева киселина 413 мкг 103,3
Пантотенова киселина 4,6 мг 92
Биотин 105,6 мкг 211,2

 

 

Биотин – Биотинът, известен още като витамин H или B7, е водно-разтворим витамин, който е много важен за силната, здрава коса и нокти.

 

Фолиева киселина – Фолиевата киселина е водноразтворим витамин от групата на B витамините – B9. Необходимостта от този витамин е от изключително голямо значение за организма, особено за жени, на които им престои забременяване и раждане.

 

Витамин C – Аскорбиновата киселина(витамин С) е мощен естествен антиоксидант, която предпазва от развитието на скорбут, инфекции и възпалителни процеси.

 

Витамин B12 – Витамин Б12 е важен за функционирането на нервната, храносмилателната, кръвоносната и половата системи. Той регулира производството на хормони, поддържа здрава имунната система, участва в образуването на червените кръвни клетки и ДНК. Той е свързан с нашите познавателни способности и стабилността на настроението ни.

 

ВИТАМИНИ С КАЛЦИЙ

 

Витамин K1 – Витамин К е съществено значение за образуването на кръвосъсирващия агент протромбин. Той предотвратява вътрешното кървене и намалява менструалното течение. Жизнено важен е за правилната работа на черния дроб, както и за усвояването на калция в организма. Хиповитаминозата (недостиг) е опасна.

 

Витамин E – Витамин Е (токоферол) е мастно разтворим и притежава висока антиоксидантна активност. Като антиоксидант той предпазва мембраните на клетките от натрупване на токсични продукти каквато е например млечната киселина.

 

Витамин Д3 Някои хора, които имат недостиг на витамин Д нямат точно изразени симптоми. Тези, които имат изразен недостиг на витамин Д може да страдат от неспокоен сънмускулни крампи, обща умора, болки в ставитемускулни болки или слабост, неспособност за концентрация, главоболиезапек или диария и проблеми с пикочния мехур.

 

Витамин АПри леките форми на дефицит на витамин А е възможно да не се наблюдават  никакви симптоми. Въпреки това, при леките форми, все пак може да се наблюдава повишен риск от:

 

– развитието на респираторни инфекции

– гастроентерит

– забавяне на растежа и развитието на костите.

 

Калций –  Както вероятно знаете, калцият е абсолютно задължителен минерал, който помага за изграждането и развитието на здрави зъби, кости, мускули, и много повече. Калцият играе съществена роля в секрецията на редица хормони и ензими, които са от жизненоважно значение за функцията на тялото. Като такъв, е важно да го приемате в достатъчни количества.

 

Начин на употреба: За възрастни: по 1 капсула 2 пъти на ден по време на хранене. Продължителност на приема – 1 месец.

 

ЦЕНА НА ПРОДУКТА: 16,44 ЛВ

 

МОЖЕТЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТОЗИ ПРОДУКТ НА НОМЕР: 0886997502

 

 

Опаковка – 60 капсули